пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

На засіданні колегії обговорили стан, перспективи фінансування та виплати пенсій у другому півріччі поточного року

2 серпня в Донецькій облдержадміністрації на засіданні колегії обговорили питання стану, перспектив фінансування та виплат пенсій у другому півріччі поточного року. З цим питанням виступала начальник Головного управління пенсійного фонду Донецької області Наталія Рад. Вона зазначила, що загальна сума виконаних органами Пенсійного фонду області зобов’язань з виплати пенсій за перше півріччя поточного року становила 18,3 млрд грн при надходженні власних коштів 3,4 млрд грн. Ситуація із забезпеченістю області власними коштами стрімко погіршується.
    Наталя Рад зазначила, що загальний обсяг заборгованості по не сплачених до бюджету Фонду зобов’язаннях зріс на 449,2 млн грн та склав 3886,5 млн грн.
    Уся сума заборгованості, що за законом підлягає стягненню, а це понад 2,0 млрд грн, передана на примусове виконання до органів державної виконавчої служби.
Від заходів примусового стягнення державної виконавчої служби надійшло лише 9,2 млн грн або 0,5% від суми, яка знаходилась на примусовому виконанні.
     «З направлених для розгляду на засіданнях комісій 390 боржників розглянуто 122 або 31%. Сума фактичної сплати склала лише 0,8 % від наявної заборгованості, яка розглядалась – 1,1 млрд грн», – зауважила начальник Головного управління пенсійного фонду Донецької області.
     За словами Наталії Рад, порівняно з першим півріччям минулого року забезпеченість області власними коштами зменшилась на 8 %, а з початком поточного року – на 3,6%. На сьогодні власні надходження покривають п’яту частину потреби на виплату пенсії – 20,6%.
Основним джерелом власних коштів бюджету Пенсійного фонду України понад 90% є єдиний соціальний внесок. 
   В Добропільському районі за інформацією Добропільського об`єднаного управління Пенсійного Фонду України Донецької області станом на теперішній час заборгованості щодо виплати пенсій не має.
 Джерело: за матеріалами Департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.