середу, 1 серпня 2018 р.

Нагороджено переможців конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками»


    26 липня 2018 року в актовій залі виконавчого комітету Добропольської міського ради відбулося урочисте нагородження і вручення сертифікатів переможцям річного конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками», організатором якого є Добропільська міська рада за фінансової підтримки компанії ДТЕК. Сертифікати переможців були надані ініціативним групам, ОСББ та громадським організаціям Добропілля та Добропільського району.

   Конкурс міні-грантів реалізується на території Великого Добропілля з 2013 року в рамках Програми соціальної партнерства ДТЕК та місцевої влади. Адмініструє Конкурс громадська організація «Центр муніципального розвитку м. Добропілля» на чолі з Володимиром Омельченко.
    Вперше конкурс міні-грантів «Громада своїми руками» у Великому Доброполі відбувся в 2013 році. Тоді було реалізовано 10 проектів найбільш активних містян з 35 поданих на конкурс. У 2014 році активність громадян, готових змінити життя у своїх містах до кращого, зросла в 2 рази - на розгляд конкурсної комісії «Громади своїми руками» вже подано 68 заявок, 15 з яких стали переможцями. В 2016 році до участі в конкурсі до міст Добропілля, Білицьке, Білозерське, смт Новодонецьке приєдналися Добропільський та Олександрівський райони, що призвело до збільшення кількості заявок та можливостей підвищення рівня життя мешканців сіл за рахунок реалізації проектів на їх територіях. Щороку кількість поданих заяв із ініціативними групами Великого Добропілля збільшувалася і в 2018 році склала 105.
   Проектів-переможців в м. Добропілля в цьому році також рекордна кількість - 27 з 40 поданих проектів. Від ініціативних груп Добропільського району було подано 9 проектів і рішеннями конкурсних комісій були підтримані всі соціальні ініціативи жителів сіл!
   Участь у голосуванні за кращі проекти Добропілля і Добропільського району на сайті Соціального Партнерства взяла рекордна кількість жителів - 12 616 чоловік. Завершити реалізацію ініціатив планується до 30 листопада.
   На нагородженні були присутні заступник Добропільського міського голови Олексій Галицький, керівник департаменту із соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб, Святогорівський селищний голова Віктор Бєлянкін, Ганнівський сільський голова Лілія Тихонова та Світлівський сільський голова Валентин Колосов.
    При визначенні переможців пріоритет був відданий ініціативам, які зроблять життя в містах і селищах більш комфортним, затишним та корисним.
     Керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб і проектні менеджери ГО «Центр муніципального розвитку м. Добропілля» Андрій Гончаров та Олена Зеленська привітали представників ініціативних груп з перемогою і побажали їм успішної реалізації проектів.

Джерело: сайт міста Добропілля.