пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

ВІД ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ З ПОЧАТКУ РОКУ ПОСТРАЖДАЛИ ПОНАД 800 ДІТЕЙ

   З початку року в Україні зафіксовано 135 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
 За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби з початку 2018 року станом на 20.09.2018 працівниками Держпродспоживслужби було взято участь у розслідуванні 135 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких за попередніми даними постраждало 838 дітей.
    Також з початку року спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 67 випадків ботулізму. За попередніми даними, внаслідок спалахів постраждали 3 дитини.
    У Держпродспоживслужбі уточнили, що найбільше дітей внаслідок отруєнь постраждали у Одеській та Донецькій областях — 124 та 108 осіб відповідно. Водночас лише у двох областях України внаслідок спалахів ГКІ та харчових отруєнь не постраждала жодна дитина. Йдеться про Сумську та Закарпатську області.
     За результатами розслідувань спалахів та харчових отруєнь фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби спільно із місцевими органами влади тимчасово призупинили функціонування 75 об’єктів, склали 68 протоколів про накладання штрафів, відсторонили від роботи 38 працівників.
   “Керівникам об’єктів надано 215 приписів, пропозиції щодо усунення виявлених порушень, встановлено контроль за їх виконанням, вилучено небезпечних харчових продуктів 1113,703 кг”.
   Також в Україні у 2018 році зафіксировано 11 смертельних випадків, пов’язаних з вживанням в грибів. 
  Джерело:  Адміністрація Добропільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області.