пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Шкільна лінійка до Дня визволення Донбасу від фашистських загарбників

      Щорічно, 8 вересня, Донеччина святкує переможну дату - річницю визволення Донбасу від фашистських загарбників. 
        До цієї дати в Добропільському районі в усіх населених пунктах проводяться мітинги, лінійки пам'яті в загальноосвітніх закладах, виховні години, на яких згадуються трудові і бойові подвиги, які дозволили досягти цієї перемоги, і жахливі втрати, які зазнала наша Вітчизна та її народ під час війни. Тисячі синів шахтарського краю встали на захист Донеччини у 1941 році. Дорогою ціною платив ворог за кожний метр донбаської землі під час наступу. Вона ще більше зросла, коли через два роки загартовані в боях шахтарі та металурги гнали фашистів на захід, звільняючи рідний край.

      Сьогодні, 7 вересня, учні Шилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів зібралися біля пам'ятника загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни на лінійку пам'яті  на честь дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.
       У заході взяли участь представники Добропільської районної ради Любов Барлет і Юлія Бєлова, в.о. Шилівського сільського голови Наталія Тютюнник, педагогічний колектив школи на чолі з директором Аллою Шевкун.
 

          Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, тих, хто захищав нашу Батьківщину та здійснили покладання квітів до пам'ятника.  
       У своїй промові Наталія Вікторівна наголосила, що потрібно пам'ятати про героїв тих часів і поважати воїнів, які зараз захищають нашу державу. З кожним роком ветеранів Другої Світової війни стає все менше, зараз залишився на території сільської ради всього один ветеран - учасник бойових дій, який переїхав на Добропільщину в 2014 році після початку АТО на Донбасі.

      Алла Іванівна зазначила, що на нашій малій батьківщини - Донбасі, поки що тривають воєнні дії, і серед захисників її кордонів є і випускники Шилівської школи, якими пишаються земляки.
       "ХАЙ БУДЕ МИР!" - цими словами діти завершили урочистий захід та закликали кожного зберігати мир у своїх оселях.