четвер, 27 вересня 2018 р.

Найщасливіша доля моя!


  Професія бібліотекаря потребує виваженості, сконцентрованості та начитаності. 
    Вже багато років очолює посаду директора Добропільської районної централізованої бібліотечної системи Світлана Василівна Чикар, і сьогодні наша розповідь піде про цю чудову жінку-керівника.
  Народилася вона у 1948 році в селі Добропілля Добропільського району Донецької області. У 1973 році закінчила Київський державний інститут культури ім. А. Корнійчука, за фахом бібліотекар-бібліограф вищої кваліфікації.

   Почала свою трудову ниву в 1967 році бібліотекарем, а потім інструктором Добропільського районного Комітету партії. З 1984 по 2003 роки працювала начальником відділу культури Добропільської райдержадміністрації. За час перебування на посаді зробила значний внесок у розвиток і процвітання культури району. Покращила матеріальну базу закладів культури, були придбані костюми для колективів закладів культури. Вокальним колективам самодіяльної творчості «Візит», «Зорянка» Добропільського СБК, «Мрія» Святогорівського МБК, «Світанок» Світлівського БНТ будо присвоєно звання «народний». При відділі культури для більш ефективної та творчої роботи створили районний культурно-методичний центр.
   З липня 2003 року очолила колектив Добропільської районної централізованої бібліотечної системи. Відразу зарекомендувала себе здібним, наполегливим, відповідальним працівником, завдяки чому досягла істотних успіхів у роботі.
 Світлана Чикар на районному рівні наполегливо і цілеспрямовано розширює та удосконалює функції усієї мережі бібліотек району, формує колектив кваліфікованих працівників-однодумців. Під її керівництвом бібліотеки ЦБС постійно приймають активну участь в обласних, районних конкурсах, оглядах.
    За понад 50 років творчої роботи її професіоналізм, досвід, творчий підхід до справи відзначилися Почесною відзнакою Міністерства культури і мистецтв України «За багаторічну плідну працю в галузі культури», Подякою Кабінету Міністрів України, почесними грамотами Донецької облдержадміністрації, управління культури і туризму облдержадміністрації, Добропільської райдержадміністрації, Подяками Донецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської.
  Колеги цінують і дякують Світлані Василівні за увагу до людей, за те що завжди можуть сподіватися на підтримку та пораду спеціаліста.
  На передодні Всеукраїнського свята бібліотекаря Добропільська районна рада бажає Вам, Світлана Василівна, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра та успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.