середу, 26 вересня 2018 р.

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації

      26 вересня 2018  року в залі засідань Добропільської районної ради під головуванням голови райдержадміністрації Дмитра Кірносова відбулося засідання колегії райдержадміністрації.
      У роботі колегії взяли участь голова районної ради Тамара Бєлянкіна, члени колегії, представники правоохоронних органів та силових структур, керівники органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій району, відповідальні працівники райдержадміністрації,
На порядок денний були винесені такі питання:
1. Про стан підготовки об’єктів соціально – культурного призначення району до  роботи в осінньо - зимовий період 2018-2019 років.
2. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей Добропільського району в літній  період 2018 року.
         В.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Раїса Лисак доповіла, що відділи освіти, культури і туризму райдержадміністрації, КНП «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги Добропільської районної ради», виконкоми сільських та селищної рад, провели певну роботу по підготовці об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.
         Будівлі амбулаторій, ФПів, дитячих садків та опалювальні системи знаходяться в задовільному стані. Котельні приведені в готовність до опалювального сезону.  Річна потреба в твердому паливі становить 1835,3 тонн вугілля, залишок вугілля станом на 26 вересня 2018 року складає 791,192 тонн, запас вугілля по загальноосвітніх навчальних закладах відділу освіти райдержадміністрації становить 546 тонн, по сільським та селищній радам становить 205,692 тонн, по закладам охорони здоров’я 39,5 тонн. Закупівля вугілля планується на жовтень-листопад поточного року.
        По другому питанню в.о. завідувача сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Світлана Кучманова повідомила, що на організацію відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій Добропільського району у 2018 році з районного бюджету делеговано в обласний бюджет 80 тис. грн. На ці кошти було отримано 10 дитячих пільгових путівок.
            На реалізацію обласного Проекту по частковому відшкодуванню вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми та не належать до пільгових категорій з районного бюджету витрачено 53,9 тис. грн., сектором направлено на оздоровлення 29 дітей. Станом на 26 вересня 2018 року до заміських таборів оздоровлення та відпочинку направлено 24 дитини, соціально незахищених категорій населення: 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 7 дітей з багатодітних сімей; 1 дитина, батько якої загинув від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; 1 дитина особи визнананої учасником бойових дій; 1 дитина з інвалідністю. Відділом освіти райдержадміністрації влітку 2018 року у 6 загальноосвітніх закладах району було відкрито пришкільні табори з денним перебуванням та дворазовим гарячим харчуванням для відпочинку 210 учнів. Із районного бюджету на ці цілі використано 50 тис. грн. Обговорено ряд важливих для життєдіяльності району питань.