пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Сергій Чернов зустрівся з головами районних рад Донеччини

    Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та  перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода провели зустріч з головами районних рад Донецької області, серед яких була і голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна.
    Учасники зустрічі обговорили питання подальшого майбутнього районного рівня місцевого самоврядування.

    В’ячеслав Негода зазначив, що такі повноваження, як вторинний рівень медицини, інтернатні установи, частина дорожньої інфраструктури та водопостачання мають залишитися на рівні районів, особливо у сільській місцевості.
  «Справа в тому, хто ці повноваження виконуватиме. Але без внесення змін до Конституції це питання буде не зрозумілим», — сказав він.
   «У Європейській Хартії місцевого самоврядування йдеться про повсюдність місцевого самоврядування. Це докладено у проекті змін до Конституції України так само, як передбачено формування виконавчих комітетів при обласних та районних радах», —  зазначив  голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.
   У ході зустрічі також обговорили питання секторальних реформ у сфері освіти та охорони здоров’я, перспективи процесу добровільного об’єднання громад.
  Сергій Чернов повідомив, що на початку грудня відбудеться засідання правління Української асоціації районних та обласних рад і запропонував присутнім підготувати пропозиції, які будуть розглянуті на правлінні і на основі яких Асоціація підготує звернення до центральних органів влади.