пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Навчальний семінар з питань бізнес – планування в центрі зайнятості

      З метою надання всебічної підтримки підприємницьких ініціатив населення, в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва 24 жовтня 2018 року в Добропільському міському центрі зайнятості відбувся навчальний семінар з питань бізнес – планування та доступу до грантових програм.
    Захід відкрила, начальник відділу активної підтримки безробітних Наталія Ткаченко, яка повідомила що у зв’язку з відсутністю на ринку праці необхідної кількості вакансій для працевлаштування, необхідно використовувати всі можливості щодо організації власної справи, а таким чином, забезпечення себе роботою.
   Детально ознайомила присутніх з банком-бізнес ідей, основними складовими бізнес-плану, системою ціноутворення для написання бізнес-плану та окремо зупинилися на особливості оподаткування фізичних осіб-підприємців. Фахівці центру зайнятості зупинились на правових засадах участі у проекті «Український донецький куркуль», наданні підтримки з боку служби зайнятості. Учасники обговорили умови участі у діючих грантових програмах.
   Завжди цікаво почути про досвід успішних підприємців, тому й на семінар була запрошена Валентина Пляшечник - діючий підприємець та роботодавець. Валентина розповіла присутнім про власний досвід ведення бізнесу. Відкрила власну справу Валентина не так давно – 22 березня 2018 року. Вид економічної діяльності – види діяльності з прибирання. Вона дбає про чистоту і порядок у своєму місті, а це не просто. Основна запорука чистоти – це все-таки людина з її баченням екології міста. Саме людина, хто б це не був – керівник підприємства, робітник чи пересічний громадянин міста. Зупинилася на головних засадах, на які слід звернути увагу при розробці бізнес – плану, акцентувала увагу на якісній підготовці саме фінансового плану – адже в ньому визначається потреба у інвестиціях, передбачаються джерела фінансування. Багато питань поставили Валентині присутні і ні одне питання не залишилось без відповіді.
   Захід відвідали 8 осіб, з них 3 діючих підприємців.
Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.