понеділок, 26 листопада 2018 р.

До 85 - ї річниці Голодомору

    До 85-ї річниці Голодомору в Шилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли заплановані заходи: круглий стіл «Кривава ціна українського хліба 20-30-х років ХХ століття» (8-11 кл.), інформаційні та виховні години «Голодомор 1932-1933 рр. – біль серця всієї України» (6,8 кл.), «Плаче свічка за померлими від голоду» (9-11 кл.), «Твій біль, Україно...», літературна година «Жнива скорботи» (8-11 кл.), урочиста лінійка – реквієм «Сльози Божої Матері», виставка історичної, художньої та документальної літератури у бібліотеці  школи за темами: «Минуле стукає в наші серця».
     Голодомор – не історична минувшина, а глибока демографічна і духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять його очевидців. Це був розбій, свідомо спрямований на винищення українців. Людям, які вижили, ці роки запам’ятались на все життя.
    Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною, неперехідною цінністю для нас є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що це ніколи не повториться.
   Хай хвилина вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору в Україні стане актом поминальним, актом покаяння і перестороги для громадян нашої держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі і чистої совісті. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла. Тож вшануємо їх пам'ять хвилиною мовчання.
   Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.
  Любіть України! Слава Україні! Героям Слава!