понеділок, 26 листопада 2018 р.

ПРО РОБОТУ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЗА ТИЖДЕНЬ


    До управління соціального захисту населення райдержадміністрації за минулий тиждень (з 19.11.2018 по 23.11.2018) звернулося та отримало консультації 194 особи, в т.ч. з питань надання пільг, компенсацій, ТЗР та санаторно-курортного лікування – 22 особи, надання та призначення субсидії – 20 осіб, призначення соціальної допомоги, компенсації – 61 особа та консультації щодо призначення різних видів допомоги – 65 осіб, за наданням довідок та повідомлень про отримання соціальної допомоги – 26 осіб.

   За тиждень спеціалістами управління призначено 61 вид допомоги відповідно до Законів України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», «Про державну соціальну допомогу дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства», «Про державну допомогу особам, які не мають права на пенсію».
   Відправлено електронні запити до головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області та Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми отриманих доходів фізичних осіб для призначення субсидії.
     Сформовано та направлено до банківської установи виплатні документи для зарахування компенсації за невикористане санаторно – курортне лікування особі з інвалідністю внаслідок війни та на зарахування коштів на відшкодування вартості проїзду супроводжуючих осіб з інвалідністю – спинальників.
  Проведено інвентаризацію транспортних справ осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку для забезпечення автомобілем.
  Підготовлено інформацію щодо осіб, які перебувають під опікою чи піклуванням у іноземних громадян.
  Відділом соціального інспектування проводились перевірки матеріально - побутових умов внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звернулись за призначенням соціальної допомоги. Протягом тижня були підготовлені та направлені звіти.
  Підготовлені матеріали для проведення засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
  Протягом тижня проведено виплати в сумі 256,3 тис.грн., в тому числі:
- державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" в сумі – 91,7тис.грн.;
- допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, тимчасової допомоги дітям, допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, непрацюючим особам, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку (основний період) в сумі -78,4 тис.грн.;
- пільги на житлово-комунальні послуги (підприємствам) - 31,1 тис.грн.;
- субсидії на житлово –комунальні послуги (підприємствам) - 52,0 тис.грн.;
- компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги – 3,1 тис.грн.
  Кредиторська заборгованість станом на 23.11.2018р. складає 39,7тис. грн., в т.ч.:
- по пільгам на житлово-комунальні послуги (підприємствам) – 33,4 тис. грн.;
- по пільгам на житлово-комунальні послуги особам з інвалідністю по зору – 0,2 тис.грн.
- виплата компенсації за додаткову відпустку особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 6,1тис.грн.
  Джерело: Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.