вівторок, 22 січня 2019 р.

Козацькому роду нема переводу

    Учні Шилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів взяли активну участь у Всеукраїнському національно – патріотичному конкурсі «Я – козацького роду!».
   Ми, українці, живемо на своїй Богом даній та прекрасній землі. Були в нас часи розквіту, були й часи занепаду, були радісні часи та часи смутку. Але, чого в нас не відібрати - так це звитяги нашої козацької, куди б нас доля не закинула, та в якій би ми стороні не проживали. І про цю звитягу потрібно пам'ятати, дізнаватися нове, пишатися тим, що уже знаємо.
 Конкурс відбувався під гаслом: "Козацькому роду нема переводу!" та включав у себе, в основному, питання з історії України. В конкурсних завданнях зверталася велика увага на козацтво, його роль як в житті тогочасної української спільноти, так і в подальші періоди, а також на звитяги українців, як до виникнення козацтва, так і після офіційної ліквідації його Катериною ІІ. 
  Цей конкурс відбувся напередодні офіційного відзначення нашою державою Дня козацтва, тому учні  школи з цікавістю виконували всі завдання та показали гарний результат, посівши перші та другі місця.
   Вітаємо переможців та бажаємо творчих злетів!