вівторок, 22 січня 2019 р.

Святе Водохреща



          На виконання плану заходів у 2019 році на території Світлівської сільської ради у селищі Шевченко проведено тематичний захід «Свято Іордану». Ініціаторами виступили Шевченківський сільський клуб (директор Аліна Сметаніна), Світлівський будинок народних традицій (директор Тетяна Дорошкевич) та територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Маргарита Болотова).
     База відпочинку «Привітне» гостинно зібрала біля водоймища всіх бажаючих, і старих і малих - тих, кому не байдужі традиції та звичаї українського народу.

          Проповідь отця Євгенія протоієрея, настоятеля Благовіщенського Храму, освячення води заставило присутніх приєднатися до таїнства хрещення та замислитися над тим, як знаємо ми себе, свій народ, свої традиції.
      Найсміливіші учасники заходу мали змогу пірнути у крижану воду природного водоймища, підтримавши таким чином тисячолітній обряд. Розпалене багаття зігрівало теплом всіх присутніх, створюючи атмосферу радощів та відпочинку.
       Пролунало вітання до свята Водохреща та Дня Соборності України з вуст депутата Добропільської районної ради Аліни Сметаніної, яка побажала міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя та достатку і запевнила, що від кожного з нас, від наших бажань залежить, яким буде завтрашній день.
        Запальну святкову програму представили народні колективи «Світанок» (керівник Сергій Британ), «Джерело» (керівник Едуард Дорошкевич) та зразкова студія вокального співу «Сузір’я» (керівник Олена Вітова).
       Час пролетів непомітно: на свіжому повітрі з великим задоволенням присутні пригощалися солодощами та налитим з блискучих самоварів чаєм.
        На святі відбулося найважливіше - його учасники продемонстрували високу форму людських взаємин, віддзеркалюючи моральні критерії: доброзичливість, безкорисливість, колективізм, чого нам іноді бракує…
         Велика вдячність:
- за матеріальну підтримку заходу - ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ігор Ткач) за сприяня ГО «Добре поле» (голова Любов Марченко);
- за забезпечення транспортом для підвезення населення та учасників художньої самодіяльності   - депутату Добропільської районної ради Аліні Сметаніній, депутату Добропільської міської ради Геннадію Селіварову;
- за духовну підтримку заходу - отцю Євгенію, протоієрею, настоятелю Благовіщенського Храму та церковному хору;
- за творчу підтримку заходу - керівникам та учасникам художніх самодіяльних колективів Світлівського та Шевченківського клубних закладів.