вівторок, 30 квітня 2019 р.

З інформаційно-роз’яснювальною роботою до трудового колективу

  Заступник начальника фінансово-економічного відділу Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Олена Соколова зустрілася з трудовим колективом комунальної фізкультурно-оздоровчої установи «Добропільський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
   Фахівець розповіла колективу про основні аспекти пенсійного забезпечення в Україні, види пенсійних виплат, умови їх призначення, ознайомила з поняттями пенсійний вік, страховий стаж, звернула увагу на легальну зайнятість.  На питання щодо нарахування страхового стажу при неповній робочій зайнятості фахівець пояснила, що неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не менше, ніж мінімальний страховий внесок, а це 22 % від мінімальної зарплати, визначеної законом, ­ – 918, 06 грн.
   Начальник відділу ознайомила учасників заходу з переліком послуг, які можуть отримати користувачі веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, та пояснила, як можна контролювати власну нараховану заробітну плату, сплачені внески до Пенсійного фонду України та страховий стаж. Учасникам заходу було запропоновано зробити передплату на газету «Пенсійний кур’єр».
   На прикінці зустрічі всі присутні отримали відповіді на питання, індивідуальні консультації та буклети.
   У свою чергу працівники колективу закликали працівників управління до здорового способу життя та активної участі у фізкультурно-оздоровчих заходах.
Джерело: Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.