середу, 31 липня 2019 р.

«20 років на варті надання соціальних послуг»


      «Крок за кроком, все далі і далі
Ми продовжуємо наше життя.
Чого варті ми без добра і моралі,
Без любові – найціннішого почуття?»
            
     Будь-який шлях починається з першого   кроку.
     На виконання Наказу Президента України від 18 жовтня 1997 року № 1166/97 «Про основні напрями соціальної політики», розпорядженням голови Добропільської районної державної адміністрації від 27.07.1999 №305 відділення соціальної допомоги вдома було реорганізовано у територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
      Такий крок – соціальна допомога одиноким, особам з інвалідністю, громадянам похилого віку простягнувся на 20 років милосердної, відданої, системної роботи трудового колективу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району.

      Надання соціальних послуг потребуючим – це не професія, це - наше щоденне, віком у 20 років, життя. Життя в ім’я благородної справи - реалізації державної соціальної політики, вирішення найгостріших проблем людей похилого віку та осіб з інвалідністю.
     32 працівники територіального центру всі ці роки з відповідальністю, добротою, чуйністю, щедрістю душі, терпінням стоять на варті надання соціальних послуг у нашому районі.
    Два десятиріччя – це:
- надання 40 видів соціальних послуг відділенням соціальної допомоги вдома терцентру, від 202-х до 250-ти одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю на територіях селищної, сільських рад;
- надання 330-441-му громадянину похилого віку соціальних медичних, інформаційних, послуг соціальної адаптації відділенням денного перебування терцентру медичним кабінетом та шляхом проведення тематичних групових заходів на території 10 населених пунктів району;
- надання пунктом прокату терцентру засобів реабілітації населенню району.
     Під керівництвом Добропільської райдержадміністрації, Добропільської районної ради, управління соціального захисту населення, за участі Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, Добропільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, комунального некомерційного підприємства «Районний ЦПМСД Добропільської районної ради», відділу культури і туризму впроваджується політика надання соціальних послуг на території району.
     Всі 20 років поряд з нами працюють над вирішенням складних життєвих проблем потребуючих виконкоми Добропільської, Світлівської, Криворізької, Шилівської, Нововодянської, Ганнівської, Золотоколодязької, Шахівської сільських та Святогорівської селищної рад, ветеранська, жіночі організації району, ГО «Добре поле», БФ «Надія», БО «Династія», МБФ «Карітас», Товариство Червоного Хреста, фермерські господарства та депутати районної ради.
       Завдяки єдності бажань творити добро для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, силою духу колективу територіального центру ми звеличуємо рідну Добропільщину та її працелюбних людей.
                                                              ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
      Щиросердечно вітаю всіх вас з 20-річним ювілеєм створення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району. Добро, милосердя… Ми часто чуємо ці слова, якщо вдуматися, то можна сказати, що вони означають безцінні риси характеру, стан душі, індивідуальний підхід до людей, які потребують допомоги.
      Доброта, чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді - це в характері працівників територіального центру.
      Я всім вам безмежно вдячна за ваш неоціненний труд, за ваш внесок у виконання завдань нашої служби, за вашу силу волі, людяність, добро і милосердя. Хай Бог посилає вам міцне здоров’я, терпіння і впевненість у завтрашньому дні!
Уважним будь, хай шлях твій на землі
Злама байдужості холодні грати.
Є цінності великі і малі –
Багатий той, хто вміє віддавати!

З повагою,
директор територіального центру                                                            М.С. Болотова