понеділок, 15 липня 2019 р.

Про перерахунок пенсії для жителів села Нововодяне

   Начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 2 Добропільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Наталія Корнєєва надала консультації жителям Нововодянської сільської ради.
   Фахівець пояснила порядок проведення перерахунку пенсій з 1 липня 2019 року у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та повідомила, що нарахування пройшло автоматично. Спеціаліст відповіла на питання щодо умов порядку призначення та виплат різних видів пенсій.
   Начальник відділу поспілкувалася з трудовим колективом сільської ради. Під час бесіди мова йшла про законодавчо визначений порядок досягнення пенсійного віку, поняття «страхового та трудового» стажу, до того ж фахівець попередила про ризики, які загрожують працівникам, які отримують зарплату «у конверті» та перерахувала негативні наслідки.
   Наталія Корнєєва зосередила увагу на функціональних можливостях Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, де кожен може самостійно перевірити зарахування страхового стажу за даними реєстру застрахованих осіб.
   Наприкінці зустрічі всі присутні отримали індивідуальні відповіді на питання та інформаційні матеріали для самостійного вивчення.




 Джерело: Добропільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.