понеділок, 15 липня 2019 р.

ПРОФІЛАКТИКА ГЕЛЬМІНТОЗІВ


   Розпочався сезон свіжих овочів та фруктів, прогулянок на природі та ігор з домашніми улюбленцями. Це підвищує небезпеку заразитися гельмінтами (більш відомі нам як глисти).
 Однією із найпоширеніших причин зараження гельмінтами є споживання не до кінця готового м’яса тварини, в організмі якої вони паразитують. Також заразитися можна, якщо випити забруднену воду, з’їсти разом із продуктами частинки бруду або ґрунту, заражених яйцями гельмінтів та в цілому через недотримання основних правил санітарії та особистої гігієни.

    Основним же правилом профілактики гельмінтів є регулярне миття рук теплою водою з милом, обов’язково після вбиральні, контакту із тваринами, а також перед приготуванням та споживанням їжі. Також дуже важливо дотримуватися правил безпеки харчування, наприклад, не споживати сирої риби та м’яса, зберігати їх окремо від готових продуктів та за відповідних температурних умов, ретельно мити овочі та фрукти.
   У разі виявлення гельмінтів потрібно дотримуватися рекомендацій лікаря, які він надасть на основі ваших симптомів і результатів аналізів. І не забувати про основні правила гігієни.
   Доброго Вам здоров’я!

Джерело: Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.