четвер, 29 серпня 2019 р.

Набула чинності Постанова № 560 від 26.06.2019 року «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг»


    Головне управляння Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє, що Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова від 26.06.2019р. №560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг»стосовно запровадження граничної ціни/тарифу на послуги для населення міст обласного значення з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води на опалювальний період 2019/20 року, який встановлюється органами місцевого самоврядування.
    Згідно цієї постанови встановлені на опалювальний сезон 2019/20 року такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення:

- з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку -1400 грн за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку -35,21 грн за 1 кв. м. (з урахуванням податку на додану вартість);
- з постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води - 83,66 грн за 1 куб. м. (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників -75,74 грн за 1 куб.м. (з урахуванням податку на додану вартість).
   Оплата населенням послуг з постачання теплової енергії і гарячої води здійснюється з урахуванням встановлених відповідними органами місцевого самоврядування цін/тарифів, які не перевищують граничні ціни/тарифи, що визначені цією постановою.
    Згідно п. 2 цієї постанови обласним, міським державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування міст обласного значення вжити заходів до неухильного виконання вимог, визначених п.1 цієї постанови, та забезпечити здійснення перерахунку цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії і гарячої води для населення до 1 вересня 2019р.
     Також, рекомендується органам місцевого самоврядування під час встановлення цін/тарифів для населення на опалювальний сезон 2019/20 року використовувати розміри цін/тарифів, визначені п.1 цієї постанови.
    Головним управлянням Держпродспоживслужби в Донецькій області були надіслані листи головам міських рад по цьому питанню.

Джерело: Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.