четвер, 29 серпня 2019 р.

День пам'яті загиблих захисників України

Дорогі земляки! 

В українському календарі чимало визначних та пам’ятних дат, адже на шляху до такої жаданої незалежності наш народ пройшов чимало випробувань: гула Україна у війнах та повстаннях, не раз топтав її землю загарбник, але, зціпивши зуби, українці боролися за власну ідентичність та державність…


Сьогодні країна вшановує пам’ять захисників України,
які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
та
5-ту річницю Іловайської трагедії.

     Минає п`ять років, як українців шокувала страшна звістка про Іловайську трагедію. Наприкінці серпня 2014 року на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових, як із частин Збройних сил України, так і з добровольчих батальйонів. Україна тоді понесла найчисельніші людські втрати.

     У такий складний час для країни наше завдання сьогодні – множити силу і могутність нашої Батьківщини, робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку.
      Тож маємо разом скласти щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм омофором Український народ та наше військо, повсякчас підтримувала, плекала мужність українських військовослужбовців й оберігала їхні життя.


У цей день бажаємо всім
міцного здоров’я, миру, щастя,
добра та злагоди!
Нехай Божа Матір буде прихильною
до кожної української родини,
до нашої рідної України.

Слава великому українському народові!
Слава його захисникам!
Слава незалежній та нескореній Україні!