середу, 28 серпня 2019 р.

«Безмежно з дитинства кохаю красу свого рідного краю»


«Безмежно з дитинства кохаю
       красу свого рідного краю»

    Під такою назвою пройшов захід у Кам’янському сільському будинку культури (завідуюча Кутня В.П.) за участі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Болотова М.С.).
  Зустріч була цікава тим, що йшла щира розмова про любов до своєї Батьківщини, рідного краю, села у зв’язку зі святкуванням Дня Державного Прапора, Дня Незалежності України.

   Святково прикрашена сцена, яскрава виставка різноманітних квітів «Кам’янське різнобарв’я», красу якої повторювали вишиті рушники. Приємна прохолода глядацького залу обгорнула учасників свята комфортом та насолодою виступів аматорів народного мистецтва і впевненим голосом ведучої Валентини Кутньої. Вокальний гурт «Берегиня» Завидо-Кудашевського сільського клубу (завідуюча Астрова Н.В., художній керівник Іваненко І.М.) представили цікаву тематичну програму українських, і не тільки народних, пісень. Учасники дитячого гуртка художнього слова Ілля Моісеєнко, Альбіна Яковенко, Карина Чинник майстерно продекламували вірші про державні символи України.
  Український народ славився працелюбністю, тому хати-писанки завжди тонули в зелених садах, веселому буянні квітів. Мальви, чорнобривці, волошки, маки, півонії, лілеї, любисток, троянди – ось далеко неповний перелік квітів, що прикрашає наше село. На заході були відзначені подякою Шилівської сільської ради кращі квіткарі, на подвір’ї яких і біля двору милують око чудові квіти. Це Гончарова В.В., Бібко Т.М., Злидниченко Т.І., Яковенко Т.Є, Новицька Н.М., Черкасова О., Комісарова Н.П.
  Презентовано загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції України, щодо безоплатної правової допомоги на виконання розпорядження голови Добропільської райдержадміністрації від 19.02.2019 №57. Було роздано 19 буклетів присутнім.
   Проведено пізнавально - профілактичну бесіду «Кишкові інфекції».
   Жителів села Кам’янка урочисто привітала зі святами Маргарита Сергіївна та побажала всім присутнім бадьорого настрою, міцного здоров’я, родинного затишку та тепла.
    Господиня закладу після офіційної частини заходу щиро запросила всіх учасників свята до столу, пригостивши смачною кашею та чаєм з солодощами.
   Велика подяка за матеріальну підтримку заходу ПрАТ «Веско» -гендиректор Цимарман Є.В.,  в рамках соціального партнерства з Добропільською райдержадміністрацією і Добропільською районною радою, за сприяння  ГО «Добре поле» - голова Марченко Л.О; за організацію і проведення заходу родині Кутніх; за творчу підтримку працівникам та аматорському колективу Завидо-Кудашевського сільського будинку культури.