середу, 28 серпня 2019 р.

На колегії обговорено важливі питання життєдіяльності району

DSC 0137    23 серпня 2019 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання колегії, у якому взяли участь голова районної ради Тамара Бєлянкіна, начальники управлінь, відділів і служб районної державної адміністрації, керівники територіальних органів та інших центральних органів виконавчої влади в районі, керівники підприємств, установ, організацій району, сільські, селищний голови. Засідання провела в.о. голови райдержадміністрації Наталя Перекотій.
На засіданні колегії розглянуто 3 питання.

DSC 0135
    Одним з найважливіших завдань органів виконавчої влади в районі є забезпечення виконання показників Програми економічного і соціального розвитку району на 2019 рік.
  Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Добропільського району на 2019 рік за підсумками І півріччя доповіла начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Павловська.
    Як зазначила Тетяна Миколаївна, всього у звітному періоді на виконання заходів Програми було направлено 143,4 млн. грн. з бюджетів різних рівнів (48,2% до запланованого Програмою 2019 року), в тому числі: з державного бюджету – 17,4 млн.грн., з обласного бюджету – 288,6 тис.грн., з районного бюджету – 6,2 млн.грн., бюджетів сільських (селищної) рад – 4,2 млн.грн., коштів підприємств – 114,7 млн.грн., інших джерел – 614,1 тис.грн.
    Проблемними питаннями залишаються реалізації проектів з реконструкції мереж теплопостачання Світлівської ЗОШ. Підрядною організацією роботи виконані, але до теперішнього часу об’єкт не введено в експлуатацію (замовник виконання робіт – департамент капітального будівництва Донецької облдержадміністрації) та по реконструкції ГТС Золотоколодязького водосховища (підрядною організацією ТОВ КП «Комунекоресурси» роботи не проводилися).
DSC 0133    Члени колегії, заслухавши інформацію, прийняли рішення винести питання на розгляд чергової сесії районної ради.
   Про підсумки виконання бюджету Добропільського району за І півріччя проінформувала Валентина Тітова, начальник фінансового управління райдержадміністрації.
   За підсумками виконання зведеного бюджету Добропільського району за І півріччя 2019 року надійшло податків, зборів та інших обов’язкових платежів з урахуванням міжбюджетних трансфертів 94678,3 тис. грн. або 95,5 % до уточнених планових призначень звітного періоду.
   Доходи загального фонду склали 88238,7 тис. грн., з них власні та закріплені доходи – 36477,7 тис. грн. або 103,8 % до уточнених призначень І півріччя 2019 року.
    План надходжень власних та закріплених доходів за І півріччя 2019 року не виконано Шилівською та Криворізькою сільськими радами.
    Податкова заборгованість до місцевих бюджетів району станом на 01.07.2019 року складає 221,8 тис. грн., в тому числі по: платі за землю – 146,4 тис. грн., єдиному податку – 46,8 тис. грн., податку на доходи фізичних осіб – 23,0 тис. грн., нерухомому майну – 5,1 тис. грн., акцизному податку – 0,5 тис.грн.
   У порівняні з початком року заборгованість збільшилась на 15,6 тис. грн., за рахунок збільшення по єдиному податку на 17,8 тис. грн., по податку та збору на доходи фізичних осіб на 3,8 тис. грн., по акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на 0,5 тис.грн. та зменшилася по платі за землю на 3,1 тис. грн., по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 3,4 тис. грн.
     Враховуючи підсумки виконання місцевих бюджетів району за І півріччя 2019 року, з метою забезпечення якісного виконання дохідної частини зведеного бюджету району у поточному році, повного обсягу фінансування видатків у поточному році, підвищення рівня відповідальності сільських та селищного голів, рекомендовано селищному та сільським головам систематично здійснювати аналіз стану виконання дохідної частини місцевих бюджетів з вишукуванням резервів збільшення надходжень з урахуванням Плану заходів щодо наповнення місцевих бюджетів Добропільського району у 2019 році, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів місцевих бюджетів.
   Хвилюючим та актуальним на сьогоднішній день є питання медичного обслуговування населення району.
    Тому на розгляд колегії було винесено питання про стан медичного обслуговування населення та перспективи реформування закладів охорони здоров’я Добропільського району, про що доповіла головний лікар комунального некомерційного підприємства «Районний центр ПМСД» Марина Бикова.
DSC 0140
  Протягом звітного періоду загальна кількість відвідувань сімейних лікарів в амбулаторіях склала 19507, в фельдшерських пунктах – 11238, в тому числі відвідувань на дому – 1163.
   Дуже непокоїть громадян району ситуація з тимчасовим призупиненням робота 6-ти фельдшерських пунктів з найменшою кількістю населення, що обслуговується:
- ФП с. Мирне – 202 декларації - 27% від норми (тривалий час немає фельдшера),
- Кучерів`ярський ФП – 79 декларацій - 11% (тривалий час немає фельдшера),
- Рубіжанський ФП – 62 декларації - 8%,
- ФП с. Зелене – 114 декларацій - 15%,
- ФП с.Юр`ївка –70 декларацій -9%,
- ФП с-ща Красноярське (відсутній медичний працівник, будівля в аварійному стані) – 370 декларацій-49%.
DSC 0143    Члени колегії прийняли рішення рекомендувати селищному, сільським головам посилити роз’яснювальну роботу серед населення, залучивши сільських депутатів щодо покращення роботи з укладання декларацій про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, забезпечивши максимально можливий відсоток охоплення населення, з урахуванням його наявної чисельності.
   Присутня на колегії Ірина Павленко, голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України звернулася до сільських, селищного голів з пропозицією співпраці, а саме пошуку волонтерів, які б працювали безкоштовно в пунктах тимчасового базування, надаючи медичну та гуманітарну допомогу мешканцям цих населених пунктів.


Джерело: Добропільська РДА.