четвер, 26 вересня 2019 р.

БІБЛІОТЕКАРІВ РАЙОНУ ПРИВІТАЛИ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

   
     Уже двадцять перший рік поспіль 30 вересня – у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії – бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек. У цей день ми відзначаємо високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до книг для всіх громадян, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання різноманітних ресурсів.
   Не винятком стало відзначення 26 вересня професійного свята бібліотекарів Добропільського району. Тим більше, що в цей день свій 70-ти річний ювілей відзначає Центральна районна бібліотека.
   Всіх присутніх в залі працівників бібліотек привітали керуюча справами районної ради Любов Барлет, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Літвінова, голова ГО «Добре Поле» Любов Марченко, які зазначили, що всі ми разом хочемо, щоб в наших закладах культури було тепло і затишно, щоб читач з великим задоволенням відвідував бібліотеку, як храм знань і мудрих думок, а читання стало б для нього творчим процесом. Саме бібліотекарі - це ті люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть. Також вони вручили Подяки райдержадміністрації та районної ради кращим бібліотекарям району.
    Також слова щирих привітань були адресовані директору ЦБС Марині Рубцовій
    Напередодні свята було проведено районний конкурс «Краща сільська бібліотека». Нагороди та подарунки були вручені бібліотекарю Вірівської сільської бібліотеки Галині Бегей за перемогу у номінації «Креативність, інновація в організації всебічного розвитку дитини»; завідувачій Святогорівської селищної бібліотеки Вірі Романченко – в номінації «Краща сільська бібліотека 2019 року».
    А переможцем конкурсу було визначено Завидокудашівську сільську бібліотеку, бібліотекар Олена Антипенко.
    Згадали на святі і ветеранів бібліотечної справи – колишнього директора ЦБС Світлану Чикар, Ольгу Курмаз, Галину Кедис, Лідію Куцериб, Ніну Купшакову, Валентину Лапушанську.
    А дарували гарний та святковий настрій всім гостям свята працівники Добропільського СБК та Максим Федорчук (м. Білицьке).