пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.

Продовжуємо роботу з трудовими колективами

 
        23 жовтня 2019 року в. о. начальника Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Неоніла Пітик зустрілася з трудовим колективом відділу освіти Добропільської райдержадміністрації.
         Керівник управління ознайомила присутніх з основами пенсійного забезпечення в Україні, з поняттям страхового стажу та порядком укладання договору добровільного страхування. Зупинилася на питанні нелегальної зайнятості та її наслідків. Розповіла про проведені в 2019 році перерахунки пенсій та проінформувала про видатки на виплату пенсій, отримані доходи за 9 місяців 2019 року та проаналізувала забезпеченість потреби на виплату пенсій власними коштами.
        Під час зустрічі з трудовим колективом Неоніла Пітик провела заняття «Школа майбутнього пенсіонера», розповівши слухачам про умови виходу на пенсію за віком, порядок, строки її призначення та на що потрібно звернути увагу при оформленні документів. Нагадала, майбутнім пенсіонерам, щодо можливості подати документи для призначення пенсії не виходячи з дому за допомогою сервісу веб-портала – заява на призначенням пенсії в «один дотик».
     Обговорення теми пенсійного забезпечення відбулося дуже жваво, активно, присутні задавали багато різноманітних питань, на які отримали кваліфіковані відповіді.