четвер, 28 листопада 2019 р.

За 10 місяців 2019 року митники Донеччини поповнили держбюджет на суму близько 5 млрд грн

   Протягом десяти місяців 2019 року Донецькою митницею ДФС Державний бюджет країни поповнено на суму понад 4 млрд 927 млн гривень.
   У розрізі податків найбільшу питому вагу в загальних обсягах перерахувань до казни держави займає податок на додану вартість – більше 94%, або
4,6 млрд грн, ввізне мито – 5% від загальної суми перерахувань, або 246 млн грн, та акцизний податок – 0,4%, або 18 млн гривень.
   Фактично, найпотужніші підприємства – виробники регіону забезпечили у казну держави близько 96% загального обсягу надходжень. Основу переліку бюджетоформуючих товарів складають товари, які імпортуються задля безперебійної роботи підприємств регіону: вугілля кам'яне - понад 42% від загальної суми митних платежів, сплачених до держбюджету, або більше 2 млрд гривень, промислове обладнання та транспорт - близько 18%, або 0,9 млрд грн, феросплави - 7,4%, або 0,4 млрд грн та інші.
   Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, протягом січня-жовтня 2019 року видано 2 276 сертифікатів з перевезення товару форми EUR.1. Найбільша кількість Сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Польща, Румунія, Німеччина, Словенія, Італія та Болгарія.

Джерело: Головне управління ДФС у Донецькій області.