четвер, 28 листопада 2019 р.

У Донецькій області затвердили бюджет на 2020 рік

    Сьогодні  відбулося засідання колегії Донецької обласної державної адміністрації, в якому взяло участь керівництво Добропільського району.
 До порядку денного було внесено наступні питання:
1. Про проєкт обласного бюджету на 2020 рік.

2. Про хід виконання у 2019 році Регіональних програм «Вода Донеччини на 2017-2020 роки» та «Тепло Донеччини» на 2018-2020 роки.
3. Про хід виконання Регіональної програми «Репродуктивне та статеве здоров’я населення Донецької області» на 2018-2022 роки. 

    Колегія Донецької облдержадміністрації затвердила проєкт бюджету на 2020 рік та прогнози бюджетів 2021 та 2022 років.
   Заступник директора департаменту фінансів Ірина Конакова розповіла присутнім про стан економіки регіону, здобутки та перспективи розвитку у найближчий період. Вона наголосила, що протягом січня - вересня 2019 року, не зважаючи на продовження військового конфлікту на території Донецької області, спостерігається зростання економічних показників.
  «Випуск промислової продукції області збільшився на 4 відсотки по всіх галузях промисловості. Найбільший ріст продемонстрували текстильне виробництво та виробництво одягу - на 4,6%, добувна промисловість і розробка кар'єрів - на 6,8%, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції - на 9,4%, машинобудування - на 16,4%», - заявила Ірина Конакова.
  Вона також наголосила, що на фоні зростання рівня промислового виробництва, зростають і надходження до місцевих бюджетів. У середньому рівень надходжень до міських та районних бюджетів збільшився на 20%. Обсяг дохідної частини обласного бюджету на 2020 рік з урахуванням трансфертів з державного бюджету прогнозується у сумі 5 107 млн і складається з загального та спеціального фондів.
  «У державному бюджеті залишились нерозподіленими 18,1 мільярди гривень. Структурні підрозділи Донецької ОДА мають якомога швидше розробити пропозиції щодо реалізації проєктів за рахунок цих коштів для того, щоб ми отримали можливість додатково реалізувати певні програми», - зазначив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.
      При складанні проекту обласного бюджету в першу чергу були враховані видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, утримання бюджетних установ, трансфертів та дотацій до бюджетів міст, районів та об’єднаних територіальних громад, а потреби у фінансуванні великих інфраструктурних проєктів.
   




Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.