вівторок, 26 листопада 2019 р.

Хроніка обласних новин


   25 листопада 2019 року в Донецькій облдержадміністрації відбулася зустріч з делегацією Світового банку. 
  Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники від районних державних адміністрацій.
  На засіданні презентували нове дослідження Світового банку з питань економічного відновлення на сході України, зокрема оцінку економічних та соціальних змін, пов'язаних із конфліктом на сході України, окреслення економічного впливу конфлікту через різні канали, включаючи фізичне знищення, жертв, вимушене переміщення та економічну неорганізованість, оцінку ефективності альтернативних заходів політики, включаючи інвестиції у фізичний та людський капітал, у сприянні економічному зростанню в середньостроковій перспективі.
   Заступник очільника області зазначив, що початок конфлікту в 2014 році сильно вплинув на економічну діяльність східного промислового серця України – перед конфліктом на Донецьку та Луганську області припадала майже чверть усієї промислової діяльності України та така сама частка її експорту.
   «Станом на початок 2015 року на Донбасі було втрачено 800 000 робочих місць. 70 відсотків опитаних підприємств в Донецьку та Луганську в 2017 році повідомляли про зниження доходів та відсутність доступу до кредитування, порушення торговельних відносин, недостатній попит на продукцію та зменшення кількості працівників», – зауважив Вадим Філашкін.
  За словами старшого економіста Світового банку пана Харуна Ондера, у 2017 році Світовим банком було виконане дослідження на загальнодержавному рівні, яке підкреслило поєднання проблем добробуту та соціально-економічних викликів як у ВПО, так і в приймаючих громад Донецької та Луганської областей, включаючи підвищення орендної плати та вартості комунальних послуг, а також нездатність знайти постійну добре оплачувану роботу.
   Світовий банк також здійснив всеукраїнські дослідження щодо актуальності загального економічного зростання, розвитку та ходу реформ в Україні, в тому числі «Економічний розвиток України» (2018 р.), «Навички для сучасної України» (2017 р.) та «Огляд урбанізації України» (2016 р.). Ці дослідження включали в себе глибинний аналіз та рекомендації щодо економіки України, можливостей зростання та спільного процвітання, але не були напряму зосереджені на конкретних проблемах та можливостях східних регіонів країни, постраждалих від конфлікту.
















Джерело: Прес-служба Донецької облдержадміністрації.