вівторок, 26 листопада 2019 р.

«16 днів проти насильства»

       У період з 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».
            Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети - збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників. Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року.   
  Власне тоді відзначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:
25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – день боротьби з рабством, 3 грудня Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.
   Таким чином, майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини. Соціальні служби Добропільського району також долучилися до компанії «16 днів проти насильства» в рамках якої передбачено проведення наступних заходів:
- виступи на тему «Любов найкращий засіб виховання» на загальношкільних батьківських зборах;
- години спілкування з учнями старших класів «Стопбулінг»;
- розповсюдження інформаційних матеріалів для батьків: «Батькам про права дитини», «Дисципліна – не покарання»,«П`ять шляхів до серця дитини».
    Джерело: Добропільська райдержадміністрація.