вівторок, 26 листопада 2019 р.

Знайомимося з новинками


 (Коментар до Закону України від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995р. №265/95-ВР, далі – Закон №128)  

    
  ЦОП Мирноградської ДПІ та Ясинуватсько-Авдївської ДПІ Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області продовжує інформувати платників про новації у сфері застосування РРО. 
  Відповідно до Закону  №128, яким внесено зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», фізичні особи-підприємці матимуть можливість використовувати як традиційні РРО, так і спеціальні програмні РРО.
   Відповідно до пп.11 п.2 р. І Закону №128 функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення, фіскальні функції якого реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. 
    Безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання програмного РРО забезпечить ДПС України, а реєстрація програмного РРО буде здійснюватись через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua
  Використовувати програмні РРО можна буде вже з 19 квітня 2020 року. 
 Звертаємо увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС http://tax.gov.ua створено новий банер «Новітні РРО», в якому розміщена актуальна інформація щодо новацій у сфері застосування РРО. 
  У разі необхідності безкоштовні консультації та практичну допомогу платники можуть отримати у центрі обслуговування платників Мирноградської ДПІ та Ясинуватсько-Авдївської ДПІ Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області за адресою: м.Мирноград, вул.Центральна,19. 

Джерело: Покровсько-Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області.