понеділок, 25 листопада 2019 р.

Впроваджуємо новий семінар «Адаптація працівника на новому робочому місці»


    22 листопада 2019 року в Добропільському міському центрі зайнятості фахівцем з питань зайнятості населення Марією Дьоміною було проведено семінар з елементами тренінгу «Адаптація працівника на новому робочому місці».
   Будь-які зміни у нашому житті викликають стрес. Так от, коли людина влаштовується на нову роботу або навіть просто переходить на іншу посаду, її життя змінюється і їй самій доводиться змінюватися. Вона набуває нових навичок, усвідомлює завдання, які перед нею поставлені, знайомиться з колегами, розуміє, за якими писаними та неписаними правилами живе колектив. Усі ці зміни і є процесом адаптації. Якщо вони відбуваються швидко і без проблем, то людина перетворюється на ефективного працівника. А якщо адаптація не відбувається - працівник залишає роботу і статистичні дані багатьох підприємств свідчать про особливо високий відсоток звільнень працівників в перший місяць роботи.

   Що важливіше - знайти роботу чи закріпитися на робочому місці? Вважаємо, що обидві цілі можливо реалізувати. 

  Адаптація передбачає активну позицію людини, у її межах відбувається детальне ознайомлення з колективом і новими обов’язками; засвоєння стереотипів поведінки; повне пристосування до середовища і, нарешті, ототожнення особистих інтересів і цілей із загальними. Успішність адаптації залежить від характеру виробництва, його середовища та самого працівника.
  Учасники семінару знайомилися з процесом адаптації та факторами, які впливають на успішне пристосування людини на новому робочому місці, аналізували, які бувають побоювання працівників, пов'язані зі страхом зазнати невдачі на новій роботі та як їх уникнути. Фахівець надала поради, як правильно спілкуватися та налаштовувати себе на початковому етапі роботи. Присутні виконували вправи «Гумка з нагадуванням», «Правило руки», пройшли тестування «Вивчення самооцінки особистості» та «Самооцінка психічного стану» (по Айзенку), грали в гру «Перші 3 дні на новій роботі».
   Дуже вдячні нашим клієнтам за активну участь і бажаємо їм не тільки працевлаштуватися, а й швидко адаптуватися на новому робочому місці, чим мінімізувати ризики втрати роботи.

Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.