четвер, 26 грудня 2019 р.

Хроніка обласних новин

   24 грудня 2019 року в місті Краматорськ відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна з провідними спортсменами та тренерами регіону з різних видів спорту. 
    Під час зустрічі заступник очільника області вручив почесні грамоти та подяки Міністерства молоді та спорту України, почесні грамоти та подяки облдержадміністрації, листи подяки облдержадміністрації, посвідчення про присвоєння спортивних звань, сертифікати на отримання одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця», «Кращий спортсмен та тренер 2019 року».

    «Такі зустрічі наприкінці року вже стали доброю традицією. Ви показали гарні результати. Ми, як обласна влада, докладаємо максимум зусиль для розвитку спорту на Донеччині, підтримки спортсменів, гідного відзначення ваших здобутків. У 2019 році на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини для придбання житла передбачено близько 7 млн. грн., і Донецька облдержадміністрація забезпечує співфінансування в розмірі 50% з обласного бюджету. Усього протягом 2019 року здійснено адресну виплати для придбання житла 12 спортсменам та 2 тренерам Донецької області, з них 11 квартир та 3 житлових будинки. Я думаю, це хороша мотивація. Чекаємо від вас медалей», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін.
    Також під час заходу презентували здобутки десятки кращих спортсменів та тренерів області з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю (за рейтингом, який складався за підсумками виступу атлетів на офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях).
   Нагадаємо, протягом року спортсмени області прийняли участь у 833 Всеукраїнських та 254 міжнародних заходах. За результатами виступів спортсменами області завойовано 4451 медаль (1297 в олімпійських видах спорту, 2764 в неолімпійських, 390 з видів спорту серед осіб з інвалідністю).

    До списку спортсменів – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх 2020 року у м. Токіо (Японія) на сьогодні входять 45 спортсменів з 14 видів спорту (бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велоспорт, вітрильний спорт, легка атлетика, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, триатлон, теніс настільний, тхеквондо (ВТФ). Спортсмени Донецької області вибороли 4 ліцензії: Саладуха Ольга (легка атлетика), Хапіліна Вікторія (легка атлетика), Хоцянівський Олександр (боротьба вільна), Сітковський Олександр (легка атлетика).


     
Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.