субота, 11 січня 2020 р.

Обговорення нагальних питань на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС

           10 січня 2020 року голова райдержадміністрації Олександр Баранник провів засідання районної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в якому взяв участь голова Добропільської районної ради Юрій Середа.

   На комісії було розглянуто два питання. Одне з актуальних питань в районі - видалення аварійних та сухостійних дерев, які знаходяться вздовж автодоріг загального користування. З цього питання до райдержадміністрації надходить багато звернень, також громадяни їх озвучують під час проведення виїзних прийомів.
    Порушене питання стосується зелених насаджень за межами населених пунктів. Аварійні дерева становлять реальну загрозу для водіїв та пасажирів, які рухаються по вказаній автодорозі. Для вирішення порушеного питання було прийнято рішення про створення комісії для обстеження зелених насаджень, які підлягають видаленню, за межами населених пунктів району. Відсутність підзаконних актів, які б врегулювали правовий механізм здійснення видалення дерев за межами населених пунктів унеможливлює розроблення тимчасового порядку.
   Також було надано доручення дільниці № 2 філії «Автодор» № 7 ДП «Доноблавтодор» налагодити взаємодію з Криворізьким РЕМ АТ ДТЕК «Донецькі електричні мережі» по узгодженню графіків відключень електроенергії, за результатами обстежень провести роботи по видаленню та прибиранню сухостійних та фаутних дерев.
   Також члени комісії обговорили питання недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із складними погодними умовами зимового періоду, та ліквідації наслідків можливого виникнення надзвичайних ситуацій у зимовий період 2020 року. Про основні заходи доповідав Кузьменко С.Л. – головний спеціаліст відділу з питань мобілізаційної, оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.
    На зимовому утриманні автодоріг працюють 8 одиниць техніки Добропільської дільниці філії «Автодор» № 7 ДП «Донецький Облавтодор» (4 КДМ, 2 трактори Т-150, 2 навантажувачі) та техніка промислових і сільськогосподарських підприємств району. Практика минулих років показує, що керівники промислових та сільськогосподарських підприємств приймають активну участь у розчистці доріг району. На дільниці № 2 філії «Автодор» № 7 ДП «Доноблавтодор» заготовлено протиожеледної суміші у кількості 1,6 тис. тонн. Станом на сьогоднішній день запас палива складає 1,5 тн. бензину та 1,5 тн. дизпалива.
    Комісія рекомендувала підприємствам, установам та організаціям району забезпечити готовність сил та засобів до реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій та цілодобове чергування ремонтно – технічних бригад з метою оперативної ліквідації аварійних ситуацій. Для проведення аварійно – відновлювальних робіт аварійно – рятувальні бригади забезпечуються матеріально – технічними засобами та обладнанням. У разі виникнення надзвичайної ситуації 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області проводить розгортання мобільного пункту обігріву та організацію роботи у районі ліквідації НС.
   За результатом обговорення та з метою забезпечення сталої роботи об’єктів соціально - культурного призначення та житлово - комунального господарства району в зимовий період 2019-2020 років, запобігання надзвичайним ситуаціям у разі різкої зміни погодних умов було прийнято ряд рішень.
Джерело: Добропільська райдержадміністрація.