середу, 29 січня 2020 р.

ЛАЙФХАКИ ВІД НАЗК ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

     Національне агентство з питань запобігання корупції склало перелік відповідей на найбільш популярні прості запитання щодо заповнення електронних декларацій.
1. Виправити помилку при автентифікації користувача або з’єднання з сервером допоможе комбінація клавіш Ctrl+F5 перед повторним входом у Реєстр.
2. Побачити відсутнє на сторінці поле «Перейти на сторінку накладання кваліфікованого електронного підпису» допоможе комбінація клавіш «Ctrl» «-» на клавіатурі, щоб зменшити масштаб сторінки браузера.
3. Для коректного зчитування особистого ключа необхідно встановити на ПК актуальну дату та час.
4. Знайти лист-підтвердження при зміні електронної поштової скриньки та при зміні кваліфікованого електронного підпису в Реєстрі допоможе перевірка папки «Спам».
5. Якщо виникає помилка при передачі запиту на сервер ЦСК за протоколом HTTP (5) – вимкніть розширення Вашого браузера та змініть налаштування антивірусного програмного забезпечення.
6. У Реєстрі використовується адреса електронної пошти, яку Ви вказуєте при реєстрації і яка не залежить від адреси, вказаної Вами при отриманні КЕП.
7. Роздрукувати поданий документ допоможе комбінація клавіш Ctrl+Р на клавіатурі, а потім натисніть кнопку «Друк» у спливаючому вікні.
    Джерело: Українське право.