пʼятницю, 31 січня 2020 р.

ФАЛЬСИФІКАТ ПОСІЯВ РОЗБРАТ: на Харківщині молокозавод випускав фальсифіковану продукцію

   Богодухівський молокозавод (Харківська область) виробляв вершкове масло, яке за складом було маргарином або спредом. Про це повідомили спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.
    Зразки масла солодковершкового «Екстра» з 83% жиру виробництва ТОВ «Богодухівський молзавод» були відібрані в рамках проведення планового заходу державного контролю.
    «Відповідно до експертного висновку Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, де проводили експертизу, відібраний зразок масла за жиро-кислотним складом молочного жиру не відповідає нормам згідно методики ДСТУ ISO 5508:2001», — йдеться у повідомленні. 
  До інформації: Богодухівський молочний завод відкритий на початку 1944 року. У 1969 році завод був переобладнаний. У 2011 році була встановлена сучасна німецька лінія «ЧАБ», на котрій почали виробляти масло ТМ «Мілкер».
   У 2014 році встановлена подібна лінія для виробництва ковбасних плавлених сирів.
Компанія випускає продукцію під власними торговельними марками (ТМ «Вот так», ТМ «Богодухівське сонечко», ТМ «Мілкер», ТМ «Козацька вечеря»).

Джерело: Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.