середу, 29 січня 2020 р.

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ОБЛІК ЧИСЕЛЬНОСТІ ДИКИХ ПАРНОКОПИТНИХ ТА ХУТРОВИХ МИСЛИВСЬКИХ ТВАРИН

    В січні місяці поточного року було проведено облік  численності мисливських тварин в угіддях Добропільського мисливсько-риболовецького господарства товариства мисливців та рибалок за участі працівників державних лісових господарств та спеціалістів відділу моніторингу довкілля департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.
     Таксацію проведено в 8 єгерських обходах. Площа охоплених обліком ділянок склала 26100 га, а саме на території: Святогорівської селищної та  Нововодянської, Ганнівської,  Світлівської, Шахівської сільських рад, Криворізької ОТГ.
   Облік проводився за участі директора КП «МРГ УТМР» Добропільського району, егерів: Іваненко І.О., Швеця С.П., Партаненко Є.М., Ляментовського В.В., Іваненко В.О., Ткаченко О.Ю., Лементовського В.П. та Тимошенко О.В.
   Такий щорічний облік здійснюється з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області. Проводять підрахунок шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві.
    Після 5 лютого результати обліку будуть узагальнені для визначення динаміки чисельності мисливських тварин на території області.





Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.