пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Святкування Масляної в селі Добропілля

     Масляниця - стародавнє, багатьма улюблене свято, коли зима поступається місцем весні. У давнину більшість обрядів на масляницю дотримувалися для того, що допомогти весни здолати підступну зиму - саме тому організовувалися масові народні гуляння на Масляну. 
    Святкувати Масляну, стало доброю традицією для громади села Добропілля, яка із року в рік готується та очікує на це свято. 
    26 лютого 2020 року в приміщенні Добропільського сільського будинку культури і відбулося святкове дійство. Обрядовий колектив ведучих «Міна» показав театралізоване дійство обряду Масляної, яке супроводжувалось веселими піснями дитячих вокальних колективів «Стожари», «Дзвоник» та молодшою групою «Візит».
  Учні 3-11 класів Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класними керівниками підготували найголовнішу страву тижня – рум’яні, гарячі, апетитні круглі млинці, з різноманітними начинками. 
   Протягом всього заходу була оформлена виставка млинців в якій взяли участь всі бажаючи, а саме: ДНЗ «Казка», ФОП Стрелюк І.М., ФОП Друзь С.Ю., ФОП Потоцька Л.І., ФОП Іллічова І.В., Добропільський СБК, Добропільське сортонасіннецьке підприємство, Добропільська сільська рада. 
   Наші прадіди казали: «Чим багатше й веселіше Масницю відсвяткуєш, тим багатшим рік буде».