пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Жінка мого селища Новий Донбас


         До 85 – річчя Добропільського району

              
Жінка Доброго Поля, ти – окраса Донбасу,
Ти – коштовна перлина і взірець доброти!

За ініціативи Добропільської районної жіночої організації проходила благодійна акція «Жінка року – 2005». В номінації «Кращий працівник дошкільної освіти» перемогу отримала Заблуда Ольга Володимирівна.
З того часу минуло 15 років. Доля відрахувала уже 60 років. Та незмінними у моєї героїні залишаються енергія, професіоналізм, почуття відповідальності, бажання робити людям добро.
А починалося все так… Після школи Оля мріяла стати лікарем. Та не судилося стати студенткою Донецького медичного інституту. На другий рік почала навчання в Макіївському медичному училищі. А коли вийшла заміж в с-ще Новий Донбас, була вражена красою цього маленького селища на Добропільщини. Таке воно було гарне, особливо весною, коли білим цвітом буяли сади.
Пішла працювати в сільську бібліотеку, бо народився синочок, їздити в місто на роботу за спеціальністю було незручно. Бігала з книжками на ферму, на тік, на польовий степ. Пам`ятає слова Катерини Семенівни Нагиленко: «Олю, ти б нам про події в країні розповіла, бо ніколи нам читати, не встигаємо».
Одного разу зайшов до бібліотеки Гайдук Петро Іванович, фельдшер селища, дуже поважна людина, фронтовий медик. Він запропонував Олі попробувати працювати у дитячому садочку: «Ти медик, дуже відповідальна, це твоє». Ось і спробувала. З 1977 року працює в дошкільному закладі, вже 2020 рік розпочався. Працювала в старенькому дитячому садочку, а мріяла про новий дитячий заклад з світлими кімнатами, спальнями, харчблоком…
Нелегко було реалізувати свою мрію та колективу. Скільки заяв, звернень написали директору радгоспу «Добропільський» Бусилко Івану Миколайовичу, відстоювали свою мрію на сесіях Світлівської сільської та Добропільської районної рад, зустрічалася з депутатами обласної ради. І ось у 1986 році гостинно прийняв своїх перших вихованців дитячий садочок «Оленка». Скільки сил вклали вихователі, батьки, односельці в обладнання, оформлення, благоустрій дошкільного закладу. Він і сьогодні один з кращих в районі.
Організація роботи закладу дошкільної освіти «Оленка» - це справа життя Ольги Володимирівни, вона не дає спокою, не дозволяє старіти, зупинятися на досягнутому.
А вдома сім’я, господарство, домашні клопоти. Непомітно виріс син Сергій. Закінчив два технічні вузи, відслужив у десантних військах, оженився. Вже і онук виріс, закінчив школу, навчається у місті Краматорськ в машинобудівній академії. Не встигає моя героїня лічити роки, так швидко плине час. А як багато хочеться ще реалізувати…
Заблуда О.В. п’ять кликань обиралась депутатом Світлівської сільської ради, два скликання – депутатом Добропільської районної ради, була членом народного контролю, сьогодні вона в  активі Добропільської районної жіночої організації.
Звичайна і незвичайна жінка, професіонал своєї справи, активістка Світлівської сільської громади, чудова дружина, любляча і турботлива матуся і бабуся. Ось така вона моя героїня.
Щиросердечно, вітаємо Ольгу Володимирівну з ювілейною датою Добропільського району. Низький уклін Вам, шановна, за відданість Добропільщині! Будьте здорові, живіть довго і щасливо.

                                                       Наровілова Л.В. – член координаційної ради Добропільської 
                                                                                       районної жіночої організації.