вівторок, 28 квітня 2020 р.

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

  Щороку 28 квітня ми відзначаємо оголошений Міжнародною організацією праці Всесвітній день охорони праці з метою привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також для формування культури охорони праці, що сприятиме зниженню травматизму на робочому місці. Цього року згідно з рекомендацією МОП Україна відзначає цю дату під гаслом «ЗУПИНИМО ПАНДЕМІЮ: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»…
  Шановні роботодавці Добропільщини! Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.
  Україна активно інтегрує європейські норми з охорони праці у власну правову систему, створює умови для формування сучасної високої культури і відповідальність за збереження життя та здоров’я працівників. Найперспективнішою моделлю економічного зростання в країні є прискорення її інтеграції у світові торгівельно-економічні та фінансові структури. Знайти своє доступне місце в рейтингу розвинених країн наша країна зможе лише завдяки функціонуванню системи збору реальних, вірогідних, загальновизнаних безпекових показників трудової діяльності громадян. 
  Звертаємося до роботодавців, профспілкових, громадських організацій району переглянути своє ставлення до цієї важливої справи, вжити відповідних заходів та максимально поліпшити управління охороною праці. Пам’ятаймо завжди, дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки є запорукою збереження найціннішого – людського життя та здоров’я.