середа, 20 травня 2020 р.

ЛЕГАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА – ЗАПОРУКА СТАБІЛЬНОГО МАЙБУТНЬОГО!

 
      Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. У нинішніх умовах актуальною темою є боротьба з виплатою заробітної плати в «конвертах». Нелегальний обіг робочої сили веде до порушення прав людини. 
   Чинне пенсійне законодавство визначає пряму залежність розміру пенсій від заробітної плати особи за період трудової діяльності та тривалості трудового стажу. Отримуючи заробітну плату в «конверті», працівники позбавляють себе соціальних гарантій, і головне – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають соціальну захищеність, страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством.
   Закликаємо роботодавців привести взаємовідносини з найманими працівниками у відповідність до чинного законодавства, виплачувати і відображати в звітності реально виплачену заробітну плату, що обійдеться значно дешевше, ніж сплата штрафу, а працівників просимо не погоджуватися на роботу без належного оформлення! 
  Не позбавляйте себе та найманих працівників соціальних благ! 
  Забезпечте гідну старість! 
  Не сприяйте порушенню трудового законодавства, виплачуючи заробітну плату нижче рівня встановленої в Україні мінімальної заробітної плати, або виплати її незаконним шляхом, тобто в «конвертах»!