вівторок, 30 червня 2020 р.

До уваги платників податку на доходи фізичних осіб! Фініш кампанії декларування 30 червня 2020 року

   Олександрівська ДПІ Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує громадянам, що 30 червня 2020 року спливає термін кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році, яку було подовжено у зв’язку з запровадженням на території України карантинних заходів. 
   Фізичні особи мають самостійно до 01 жовтня 2020 року сплатити суму податкових зобов’язань, зазначених у поданих ними Деклараціях за 2019 рік.
    Нагадуємо, що подати декларацію про майновий стан і доходи можливо через Електронний кабінет платника за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua з використанням кваліфікованого електронного підпису. Для допомоги платникам податків при заповненні декларації онлайн Державна податкова служба розробила відеоуроки, які можна переглянути за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/
   Звертаємо увагу, що за неподання, несвоєчасне подання платниками податків, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій, а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ст. 120 ПКУ). 
   Крім того, відповідно до ст. 1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення (зі змінами) за неподання або несвоєчасне подання громадянами Декларацій про доходи тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
Джерело: Покровсько-Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області.