вівторок, 30 червня 2020 р.

Жінка нашого села Никанорівка

                                                                            До 85-ти річчя Добропільського району   

Жінка Доброго Поля, ти - окраса Донбасу,
Ти - коштовна перлина і взірець доброти!



   Жінка… Природа надала жінкам найважливіші функції, адже призначення жінки на Землі – продовжувати рід людський. 
  Сільська жінка – це та, що встає раніше за сонечко, це трудівниця. Вона активна, розумна, енергійна, сильна і мудра. 
  Кожна жінка заслуговує уваги, щоб розповісти про неї. 
  Я хочу розповісти про одну з таких жінок, яка мешкає в с. Никанорівка – це Садовенко Ірина Миколаївна.
 Народилася вона в с. Шахове 15 вересня 1961 року. Після закінчення школи вступила до Донецького кооперативного технікуму. Закінчивши його, працювала в Октябрьському сільпо. 
  В 1981 році вийшла заміж та переїхала з чоловіком Олександром, який працював в колгоспі «40 років Жовтня» водієм, в с. Никанорівка. Ірина Миколаївна працювала в колгоспі на різних роботах. 
  Вона була і бухгалтером, і диспетчером, і вагаркою на току. 
 Разом з люблячим чоловіком, з яким у парі майже 40 років, виростили дорогих серцю сина Сергія та доньку Людмилу. Виховали їх, дали путівку в життя. 
  Ірина Миколаївна – любляча мама, дружина, бабуся, яка наповнює життя своїх рідних щастям і радістю. Вона гарна господиня, яка полюбляє готувати різні смаколики та інші кулінарні шедеври. 
  Зараз Ірина Миколаївна працює листоношею, обслуговує села Никанорівку та Суворове. Сьогодні таке життя, що весь свій вільний час люди проводять біля телевізора та в інтернеті, і не всі мають потребу в читанні. Тому моя героїня знаходить потрібні слова та аргументи для того, щоб заохотити мешканців села до читання газет та журналів. 
  Всі, хто добре знає цю симпатичну і приємну жінку, в першу чергу виділяють її надзвичайні працелюбність, високий професіоналізм. Вона бере активну участь в громадському житті села. Без неї не проходить жодне свято, яке проводиться в Никанорівському сільському будинку культури. 

Шановна Ірино Миколаївно! 

   Щиро вітаємо Вас з 85-ти річним ювілеєм Добропільського району. Зичимо Вам здоров`я, гарного настрою, поваги від односельчан, добра та тепла вашій родині. 
   Хай з роками не міліє джерело вашого добра! 



Віра Іваняк – староста села Никанорівка