пʼятницю, 26 червня 2020 р.

Відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Конституції України

   З нагоди відзначення 24-ї річниці Конституції України 26 червня 2020 року в райдержадміністрації проведено урочисті збори «Моя держава - Україна», за участі посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
   Захід було проведено з дотриманням карантинних обмеженень.
   Перед початком зборів, керівники району підняли Державний Прапор України та Прапор Добропільського району.
   Розпочалися урочистості з виконання Державного Гімну України. 24 роки тому Україна зробила свій перший крок до відновлення свободи та незалежності, –– І в перші роки самостійності прийняла головний документ – Конституцію, яка лягла в основу подальшої української законодавчої діяльності. Безперечно, це був мужній та гідний поваги крок українців, які хотіли жити інакше і не побоялися взяти на себе відповідальність та відстояти державні інтереси.
   Зі словами привітань виступили голова райдержадміністрації Олександр Баранник і голова районної ради Юрій Середа. У своїх промовах вони відзначили, що прийняття Основного Закону нашої держави має не тільки історичне значення, але й відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку демократії в суспільстві та проведенні реформ в усіх сферах життя. «День Конституції—це свято утвердження наших прав і свобод, які гарантовані кожному громадянину України. Прийняття Конституції дало поштовх до розвитку всіх галузей законодавства та суспільного життя. Однак держава починається з кожного з нас, тож ми не лише повинні перейматися власними правами й свободами, але й чітко виконувати свої суспільні обов’язки. Перед усіма нами – як громадою, так і владою – стоїть важливе завдання: об'єднати зусилля і самовіддано працювати на благо нашої держави. Впевнений, що разом нам вдасться досягти поставленої мети», - відзначив Олександр Баранник.
    Подяками райдержадміністрації за плідну працю, сумлінне виконання посадових обов’язків та з нагоди Дня державної служби були висловлені: Олені Задорожній та Юлії Щербак – головним спеціалістам відділу документообігу, контролю, розгляду звернень громадян та організаційної діяльності райдержадміністрації, Людмилі Литвиновій – заступнику начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Людмилі Нижник – завідувачу сектору прийому громадян управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Вірі Лазебник – головному спеціалісту служби у справах дітей райдержадміністрації, Наталі Сєровій – головному спеціалісту фінансового управління райдержадміністрації.
   Почесною грамотою райдержадміністрації нагороджено Неонілу Пітик, в.о. начальника Добропільського управління Пенсійного фонду України, за багаторічну віддану працю та з нагоди Дня державної служби.
   Керівники району подякували Неонілі Євгенівні за її активну життєву позицію, адже 18 років вона очолювала установу, а стаж державної служби – майже 40 років.
   Подяки Добропільської районної ради оголошені начальнику фінансового управління райдержадміністрації Валентині Тітовій та завідувачу сектору з питань інформаційної діяльності райдержадміністрації Інні Дяк.
   Перед початком офіційного заходу присутні мали змогу ознайомитися з виставкою архівних документів, підготовленою архівним відділом райдержадміністрації з нагоди 310 річниці прийняття Конституції Пилипа Орлика.


 


Джерело: Добропільська райдержадміністрація.