четвер, 25 червня 2020 р.

Участь у засіданні колегії райдержадміністрації


      24 червня 2020 року в режимі онлайн, відбулося засідання колегії райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Олександр Баранник.
  Участь в засіданні взяли голова Добропільської районної ради Юрій Середа, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, члени колегії, сільські, селищний голови (в студіях)
   Відповідно до порядку денного були розглянуті 2 питання, які члени колегії детально аналізували, вносили пропозиції для врахування в роботі.
    Про стан пожежної безпеки в закладах загальної середньої освіти району доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Грибаускас.
    В своїй доповіді вона акцентувала увагу на заходах, які проведені в школах району, щодо усунення порушень щодо додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, які були виявлені за результатами позапланової перевірки 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області на початку 2020 року.   Начальник освіти відзначила, що рішенням сесії районної ради на усунення порушень виділено кошти в сумі 1011,8 тис. грн. Придбано для шкіл району первинні засоби пожежогасіння, проведено технічне обслуговування системи пожежної сигналізації та системи оповіщення в Добропільській ЗОШ, вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій дахових приміщень будівель Криворізької та Шилівської ЗОШ. Повністю усунені порушення по останнім двом школам.
    До повного усунення недоліків ще потрібно 2188,2 тис. грн..
    Начальник 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області Віталій Донець зазначив, що між відділом освіти та його відомством налагоджена тісна співпраця щодо вирішення всіх проблемних питань.
   Дане питання буде знаходитися на постійному контролі голови райдержадміністрації Олександра Баранника.


   Про стан забезпечення збереженості, контролю за наявністю документів Національного архівного фонду установ – джерел комплектування архівного відділу райдержадміністрації проінформувала начальник архівного відділу Любов Чамор.
   Вона відзначила, що в архівосховищі архівного відділу райдержадміністрації зберігаються 9018 одиниць. У доповіді були відзначені позитивні зрушення в організації архівної справи та діловодства (Світлівська, Шахівська сільські ради).
   Проте, є і суттєві недоліки, в деяких архівосховищах не має вентиляції повітря та теплоізоляції. Потребують вирішення питання щодо зберігання документів ліквідованих сільських рад.
   Всі питання порядку денного були розглянуті, прийняті відповідні рішення.
Джерело: Добропільська райдержадміністрація.