пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Хроніка обласних новин

  20 лютого 2020 року у місті Краматорськ пройшов меморіальний захід з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, заступник командувача операції Об’єднаних сил, генерал-майор Андрій Ігнат’єв, представники правоохоронних органів, Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва ЗСУ, родини та близькі Героїв, школярі, студенти та небайдужі мешканці Краматорська.
  Під час заходу присутнім нагадали про основні події, що розгорнулись у Києві під час Революції Гідності, історії життя та обставини загибелі шести мешканців Донеччини, що увійшли до Небесної Сотні. 
  «Герої Небесної Сотні ціною свого земного життя вибороли для нас право бути і самим вирішувати долю нашої незалежної держави. Напевно, ми й досі повною мірою не усвідомили ціни й ваги того, що вони для нас зробили. Не мали часу: Росія, яка прагне повернути нас до своєї імперської орбіти, розпочала збройну агресію. І події на Майдані заступила собою війна. Впевнений, що ми переможемо. А Герої Небесної Сотні будуть жити доти, поки пам’ять про них живе в наших думках, наших серцях. І ми з вами маємо бути гідними цієї пам’яті», - наголосив Павло Кириленко, звертаючись до присутніх. 
 Заступник Командувача об’єднаних сил Андрій Ігнат’єв у своїй промові зазначив, що багато учасників Революції Гідності зараз виконують завдання з оборони держави у складі Збройних Сил України задля збереження миру та розвитку країни. 
 Творчі колективи області презентували музичні номери, присвячені Революції Гідності, а гостями меморіального заходу стали музиканти військового оркестру Харківського національного університету Повітряних Сил України ім. Івана Кожедуба.
  Також під час заходу Павло Кириленко вручив листи шани родинам загиблих, а присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.







Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.