вівторок, 28 квітня 2020 р.

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

     Щороку в усьому світі проводиться тиждень імунізації, ініційований Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Цього року тиждень імунізації відзначають з 24 по 30 квітня і має на меті привернути увагу світової спільноти до важливості колективних дій та відповідальності зі зміцнення громадського імунітету та імунітету кожної людини окремо. 
   Вакцинопрофілактика визнана одним з найбільш дієвих і ефективних заходів у галузі охорони здоров'я з усіх існуючих нині та є важливим інструментом забезпечення епідеміологічного благополуччя населення. Щеплення - це найкращий метод запобігти поширенню інфекційних хвороб. Завдяки імунізації можна попередити мільйони смертей у всьому світі. Низькі показники охоплення імунізацією свідчать про високу ймовірність виникнення спалахів смертельно небезпечних захворювань.
   В Україні протягом останніх кількох років питання вакцинації постало вкрай гостро. Рівень вакцинації критично низький, та найчастіше лише спалахи захворювань спонукають українців вжити заходів і зробити щеплення собі та членам своєї сім'ї. 
  Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я населення – всіх разом і кожного окремо – залежить також від рівня охоплення вакцинацією в країні. Для формування колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації населення досягав 95-98%. 
  В 2019 році в Добропільському районі було охоплено щепленням 115%. За перший квартал 2020 року рівень вакцинації досяг 36% .
  На сьогодні, згідно Постанови МОЗ України від 22.04.2020 №13 «Про організацію заходів з імунізації в умовах пандемії корона вірусної хвороби (COVID-19)». вакцинація в Добропільському районі проводиться всіма амбулаторіями загальної практики сімейної медицини. 

                        Захищайте себе та членів своєї сім’ї – вакцинуйтеся!